Men att vara på semester har andra positiva effekter som jag inte vill bortse ifrån. Ett är att efter en veckas ätande på diverse restauranger i sommarparadiset uppskattar grabbarna mer än vanligt "mammas mat". Jag behöver inte ens anstränga mig ;-)) Ni skulle bara ha sett grabbarnas nöjda min när jag serverade skinkstek med sås och potatis, till och med fiskgrytan fick pluspoäng. De jublade när jag bakade "Städa-skåpet bröd" för de hade tröttnat på croissanter och annat vitt bröd och jag hade ju tröttnat på alla slattar mjöl i diverse olika påsar i skåpet.
Så vill ni få till en förändring kring uppskattningen av er matlagning - ta med familjen på en veckas chartersemester ;-))
Städa-skåpet-bröd
20 portionsbröd
1 pkt jäst
1 pkt jäst
5 dl vätska (tog vatten)
Salt (någon tesked)
sirap (en matsked eller två)
Salt (någon tesked)
sirap (en matsked eller två)
3 rivna kokta potatisar
mjöl tills degen inte är så kladdig längre - ta inte enbart grovt mjöl utan balansera upp med vetemjöl (jag tog rågsikt, skrädmjöl och grahamsmjöl samt lite slattar av Grekiskt lantbröd-mix)
jäs till dubbel storlek
mjöl tills degen inte är så kladdig längre - ta inte enbart grovt mjöl utan balansera upp med vetemjöl (jag tog rågsikt, skrädmjöl och grahamsmjöl samt lite slattar av Grekiskt lantbröd-mix)
jäs till dubbel storlek
baka ut
jäs igen
grädda i 225 grader ca 10 minuter tills bullarna får fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar