12 aug. 2019

Vin Santo-glass


En av de allra enklaste italienska efterrätterna är att doppa en cantucciniskorpa i Vin Santo. Så gott i all sin enkelhet!

När Nigella gjorde en glass med Vin Santo i ett av alla sina teveprogram blev jag sugen att testa, men det där med att sjuda en äggsmet är jag inte så förtjust i. Tycker att sådana glassar lätt smakar för mycket av äggen. Och så gillar jag ju att förenkla när det går. Varför krångla till det?

Vin Santo-glass
5 ägg
5 dl socker, varav gärna en del muscovadosocker
5 dl vispgrädde
1 dl Vin Santo

Vispa ägg och socker riktigt pösigt samtidigt som du häller i lite av vinet i taget. Vispa grädden för sig, men inte alltför hårt. Blanda försiktigt ihop allting, häll upp i en form och ställ i frysen i minst sex timmar.
Är du känslig för iskristaller kan du röra i smeten lite då och då.

Servera med krossade cantuccini och ett litet glas vin.


Inga kommentarer: