1 aug. 2019

Shortbread med lavendel

Ett engelskt tåg. En skotsk kaka. Ett mord, höll jag på att skriva när jag fastnade i fantasins deckarpåverkade irrvägar.
Men nej, betydligt oskyldigare är receptet från min väninna i Yorkshire. Lämplig att baka nu när lavendeln är skördemogen, annars finns torr lavendel att köpa.


Väninnans kakor

Lavendelshortbread
ca 18-20 stycken
300 g vetemjöl
100 g socker
200 g smör
1 ½ tsk torkad eller 2 ½ tsk färsk lavendelblom

Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda allt till en smidig deg som formas till en platta, ca 1 cm tjock. Min väninna naggar med gaffel och skär i bitar, ca 1,5 breda och fem cm långa. Jag stansade ut mina med ett glas. Grädda i 20-25 minuter.

Mina kakor

Inga kommentarer: