3 apr. 2016

Smultronstället - Gräddhyllan lantcafé


När man är på väg på någon av de stora vägarna genom landet är det lätt att man hamnar på samma ställen för lunch/fika/middag. Opersonliga vägkrogar med flottigt sortiment och kladdiga toaletter. Så glad man då blir när man finner något annat, en liten pärla bara en kort avstickare från stora vägen!Någon mil från E4:an vid Markaryds norra avtag ligger Gräddhyllan Lantcafé i ett bedårande kulturlandskap och med utsikt över Lagan. Under sommarlovet är här öppet varje dag, men under vår och höst bara ons-sön.

Man kör in på gårdsplanen bakom de röda husen där det finns gott om parkering.Från verandan är utsikten magnifik.

 

Miljön är hemtrevlig med en varierad möblering och lagom pyntad.På väggarna hänger tavlor som är till salu.
 

Bröd och kakor är hembakt och dukas upp på stora fat. Temuggarna är rejäla, men det finns också hink-modellen för den som vill ha riktigt mycket. Teet finns i flera smaker och är i lösvikt. Kaffet är nymalt.

Här serveras lättare luncher som paj, soppa och mackor.Det säljs färska gårdsägg, hembakt knäcke och en hel del annat lokalproducerat.

 

Ciabattan med brie och salami var fräscht dekorerad med grönt.

 

Nötkolakakan var otroligt mäktig!

 

Citronkladdkakan var en god omväxling till den vanliga i choklad.

 

Och så pricken över i; en gammal trälåda med små handdukar till toalettbesökaren. En sådan där liten, men mycket lyxig detalj som vittnar om omsorg och ger det lilla extra.

Den här lilla avstickaren kommer vi absolut att göra fler gånger!

Har du något tips på bra alternativ till motorvägshaken, så tipsa gärna!

Inga kommentarer: