Cheesecake är gott och pannacotta är gott. Och tänk att de gifter sig utmärkt tillsammans!
Lena blev av med sin fasa för gelatinblad när hon gjorde denna dessert, men jag har förenklat receptet ytterligare. Dels går den fortare att göra, dels behöver man inte ens tänka på gelatin!
Ja, dessutom blir den helt vegetarisk när gelatinbladen utesluts! Därför blir den mitt bidrag till Månadens sötsak på temat Något för alla.
Hallonpannacottacheesecake
10 portioner
Botten:
12 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl gelesocker multi
200 g frysta hallon
200 g philadelphiaost
Kör kexen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda ned det i smulorna. Tryck ut blandningen i en springform. Ställ formen i kylskåpet.
I en kastrull blandas grädde och socker, koka försiktigt upp och låt koka i ca 30 sekunder.
Diska ur matberedarens skål och kör sedan de frysta hallonen till smulor. Blanda i philadelphiaosten och sedan gräddblandningen i en fin stråle. Häll smeten på kexbottnen i formen och låt stå kallt i minst 3 timmar tills fyllningen stelnat. Dekorera gärna med hallon.
8 kommentarer:
Åhh!! Verkar helt underbart gott!!
Kram Ann-Louise
En petig liten fråga:
är gelatinet i gelesockret vegetariskt?
Jag trodde det var typ malda gelatinblad.
Ska prova denna dessert, ser underbart god ut.
Cari, det är inte gelatin i gelesockret utan karragenan och fruktkärnmjöl.
Heisann!
Jeg er ikke "hungri" med har en mave for dessert...
denne ga vann i munnen som vi sier!
Åhh wow vad gott!! =)
Den här måste jag göra snart, den låter jättegod!
Gjorde pannacottan i fredags och den var grymt god!! Den var dock lite väl lös, så nästa gång blir det mer gelatin i, eller kanske man kan servera den halvfrusen.
Familjenlalloo; Nu är jag ju lite sen med mitt svar här men jag ser att ni bor i Kalifornien och då har du förstås inte tillgång till gelésockret jag använde. Du får precis som du skrev prova med med mer gelatin, för frusen ska pannacottan inte vara!
Skicka en kommentar