16 jan. 2014

Huevos rancheros - hett och smalt!

Handen på hjärtat - hur är det med nyårslöftena? Hälsosammare liv? Motionera mera? Beach 2014? Nog känns den långt borta nu när vintern till sist lade sitt vita och kalla täcke över stora delar av landet.

Kanske att det då passar med en värmande och smal rätt när ni kommit in från den frusna promenaden? Om ni nu inte äter LCHF förstås, då får ni väl ösa på med fett någonstans.


Och jo, jag håller med, det blev inte så vackert på bild. Det där med att lägga upp för fotografering rimmar inte alltid så väl med hunger ...

Huevos rancheros - bondens ägg (vi har ju inte så många rancher här)
2 portioner
0,5 msk raps/olivolja
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 burkar krossade tomater
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
gärna någon form av chili, smulad torr, hackad färsk eller sambal oelek
4 ägg

Tag fram en vid traktörpanna. Hacka löken grovt och fräs den och pressad vitlök i oljan, på inte alltför hög värme. Strimla paprikorna och låt dem fräsa med i några minuter. Tillsätt tomaterna och alla kryddor. Låt puttra under lock i 10-15 minuter.
Gör 4 gropar i grönsaksröran och knäck varsamt ett ägg i varje grop. Låt puttra ytterligare ca fem minuter tills vitorna stelnat.
Servera gärna med tortillabröd.


3 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Tänkte först, ska man äta röran som sådan, men... så kom serveringsalternativet tortillan! Tackar!

Semester & Mat sa...

Lät som en riktigt värmande mat, som passar bra nu under vintertid.

Ha en fin kväll!

Anni sa...

Ja, det är klart att jag borde skriva att röran serveras i djup tallrik och ätes lämpligen med sked! Tur att vi har intelligenta vänner i bloggosfären som påpekar när vi missar. Tack Carita!

Kul att du kikade in, Caroline! Önskar även dig en trevlig kväll i vintermörkret!