29 okt. 2013

Spätta med curry och tomat

Ibland funderar jag på om man inte åt rödspätta oftare förr? Minns ni den där rätten med champinjoncrème och svart caviar? Tror bestämt att champinjoncrèmen var slut i många butiker, kunde den användas till något annat också? Finns den ens kvar i utbudet?

En rätt som jag också gjorde förr och som jag dammade av härom dagen när jag ville ha fisk, är detta med curry och burktomater. Det doftar nästan sjuttiotal om rätten, men jag tror att den åtminstone är från åttiotalet.

Håller gör den än, en lättlagad fiskrätt när man vill ha lite variation.


Spätta i currygrädde
3 portioner
500 g (fryst) spättafilé
1,5 tsk salt
2 msk smör
1 gul lök i skivor
1 msk curry
1 dl grädde
1 burk skalade hela tomater
hackad persilja

Tina fiskfiléerna, låt dem rinna av och salta dem. Smält fettet i en vid traktörpanna och fräs löken. Tillsätt curry och grädde, låt löken småputtra i några minuter. Låt under tiden tomaterna rinna av i ett durkslag. 
Rulla ihop fiskfilérna och lägg dem ovanpå löken, fördela tomaterna mellan fiskrullarna. Låt småkoka 10-12 minuter under lock.
Strö persilja över och servera med kokt ris eller pressad potatis.

1 kommentar:

Carita Liljendahl sa...

Låter riktigt smarrigt, ska försöka komma ihåg att testa nån gång. För den här helgen är maten planerad, men kanske en annan gång!