Med mogna avokado, en laxsida och lite fantasi fick jag ihop en riktigt fräsch och saftig middag. Två av barnen bad var för sig om örtcrème fraîche men insåg att det inte behövdes och framför allt - det hade inte alls passat till citrussmaken!
Lax med apelsin, avokado och bönor
Här är det verkligen fritt fram för egna idéer, men till sex personer tog jag
1,5 kg laxfilé
2 stora apelsiner
4 avokado
1 röd lök
2 burkar blandade bönor
rapsolja med citron
sesam- & wasabikrydda (klicka här så ser du Santa Marias kryddburk)
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen med skinnet upp i en långpanna och stek mitt i ugnen. Efter tio minuter kan skinnet lyftas bort och laxen gå färdig.
Under tiden skalas apelsinerna och skärs i bitar, likaså avokadon. Rödlöken skalas och hackas, bönorna sköljs och får rinna av.
När laxen är klar sprids allt runt omkring fisken så att det värms lite av plåten. Ringla lite citronsmakande olja över om du har, men det är inte alls nödvändigt. Krydda med salt och sesam- & wasabikrydda (eller annan krydda som just du tycker om till lax).
Servera direkt ur långpannan.
2 kommentarer:
Så gott det ser ut! Speciellt med hel lax!
Måste nänstan prova det där faktiskt :D
Skicka en kommentar