Vi är nog många som brukar steka en laxsida i ugnen och behöver variation på rätten. Även om laxen är god i sig, kanske med en sås till, så är det alltid kul med lite variation.
Det här receptet är från Anna Bergenström och en gammal favorit i familjen. Inför jul köpte jag rejält med lax, gravade en del och tack vare dillen som blev över kom jag ihåg denna rätt:
Annas lax med dill- & majonnästäcke
En laxsida
Rikligt med dill
Majonnäs - äkta vara, ingen lightmodell
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxsidan med skinnet ner på en ugnsplåt.
Salta och peppra.
Strö över rikligt med hackad dill.
Täck dillen med majonnäs.
Stek i ugn i ca 20 minuter.
Majonnäsen smälter bort och lämnar bara kvar ett tunt täcke och den goda smaken.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
2 kommentarer:
Oj det var ett recept för mig, smidigt och lätt.
Mia
Spännande måste jag säga. Hoppas du haft en god jul
Skicka en kommentar