10 maj 2012

Smakrika färsbiffar

Färsbiffar är alltid goda, enkla på ren nötfärs eller fläskfärs, hamburgare, wallenbergare, lammsmäcka - ja det går att variera färsen väldigt mycket!
Idag blandade jag ihop saftiga biffar som hela familjen gillade, det behövdes ingen sås till utan vi åt med potatis och ärtor.



Färsbiffar med äpple och dijonsenap
16 biffar
1 pkt bacon
1 kilo fläskfärs
3 äpplen
3 msk dijonsenap
2 ägg
salt och peppar

Stek bacon i strimlor. Tvätta äpplena och riv dem med skalet på. Rör ihop alla ingredienser till en smidig blandning.

Forma biffar med fuktade händer, stek dem på ganska hög temperatur i 2-3 minuter per sida, låt dem sedan steka klart på lägre temperatur. Prova med att dela en biff så att du ser att den är helt klar och inte rosa inuti.

Servera med potatis och lämpliga grönsaker.

Inga kommentarer: