Hjortronkakor
Den här lilla goda kakan är både lättbakad och hållbar. Den vita chokladen gör att den ser lite extra lyxig ut.
Och jo, den är väldigt god också!
Hjortronkakor
ca 45 stycken
200 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1-1,5 dl hjortronsylt
40 g smält vit choklad
Vispa smör och socker fluffigt. Rör i ägget. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner detta i smörsmeten. Knåda ihop. Dela degen i tre delar och rulla varje bit till långa längder. Tryck till dem så att de blir platta och gör en fördjupning längs mitten på varje längd. Fördela hjortronsylten i fördjupningen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 16-18 minuter.
Skär kakorna i önskat antal bitar så fort de kommer ur ugnen.
Smält chokladen, gärna i mikro men tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk. Ringla chokladen på tvären över kakorna så att ett vackert mönster bildas.
Förvara kakorna i tät burk - de går också bra att frysa.
Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak - sommar!
Kommentarer
Härligt namn på bloggen... ;)
http://bakasockerfritt.blogg.se/