December och äntligen är det julmystid. Borta är novembermörkret och nu är ljusens tid här. Nu gäller det att mysa och inte stressa för det är bli jul ändå;-))
Jag gillar att baka - det är mys för mig. Kanel är en av julens kryddor som jag gärna använder. Idag blev det en kaka i den nya formen som är ett fynd från Myrornas, bara 30 spänn.
Kanelkaka
3 ägg
2 dl socker
knappt 3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
75 g margarin
knappt 1 dl vatten - ca 1 msk Fireball (whiskeylikör)
Smöra och bröa en form - idag tog jag sesamfrön
Vispa socker och ägg.
Blanda i vetemjölet blandat med bakpulver och kanel.
Smält smöret och häll i vattnet och låt det koka upp. Häll det i smeten och blanda om.
Tillsätt likören och rör om innan allt hälls upp i formen.
Grädda i ca 35-40 minuter i 175 grader.
1 kommentar:
Men!! Anni! Varför har jag inte hittat den här sidan av dig tidigare??!! Lovely! Usch, vad tjock jag ska bli...
Skicka en kommentar