En läckert krämig kaka som ska stå till sig innan den avnjuts!
Drömkaka med nötter och choklad
125 g smör
125 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
100 g hasselnötter
1 3/4 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör och choklad tillsammans på låg värme. Låt svalna.
Finhacka hälften av nötterna och resten grovt.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner choklad/smörblandningen i äggsmeten, därefter de finhackade nötterna och mjölet blandat med bakpulver.
Häll smeten i smord och bröad form, strö över de grovhackade nötterna och grädda i 15 minuter.
Låt kakan kallna, helst tills nästa dag, men i alla fall i minst fyra timmar.
Servera med en klick vispad grädde.
2 kommentarer:
Oj oj oj så gott det låter.
Har just klarat av att inte äta tårta på fikat på jobbet (avtackning av kollega som slutar)
och så läser jag det här :-)
Jamen Cari, just nu ska du inte läsa matbloggar alls! Självplågare där!
Skicka en kommentar