24 feb. 2011

En fräsch och annorlunda förrätt

Jag tror att det var i "Stora boken om sallader" som jag fann denna lite udda, men väldigt goda förrätt en gång. I tisdags när jag hade tjejmiddag bidrog en av mina vänner med den och berättade att hon först letat efter receptet på nätet utan att finna det. Som tur är hade hon fått receptet av mig.

Men vad bra, sa jag. Då skriver jag in det i bloggen!


Jordgubbs-, avocado- och grapesallad
4 personer
2 stora avocado
8 stora färska jordgubbar
1 blodgrapefrukt
finklippt gräslök

Sås:
1 dl vispgrädde
1/2 dl majonäs
1 msk chilisås - av ketchupmodellen

Halvera jordgubbarna, gröp ur avocadon med sked och skär halvorna till mindre bitar. Skala grapefrukten så att du får hinnfria klyftor, skär dessa i mindre bitar.
Blanda jordgubbar, avocado och grapefrukt - fyll avocadoskalen med detta (på bilden ser ni att Lena fyllde grapefruktskalen istället, men då krävs ju fler grapefrukter).
Strö över finklippt gräslök.
Vispa grädden och blanda den med övriga ingredienser. Servera den till avocadosalladen.

1 kommentar:

viktkamp sa...

mums =) Tack för tipset!