14 dec. 2010

Mer godsaker - toscakaka

En kollega till mig bjöd på dessa underbara kakor vid fredagsfikat för inte så länge sedan. Självklart knyckte jag receptet för att dela med mig till er som kikar in här. Har bakat en omgång som ligger i tryggt förvar i frysen och väntar på att julhelgen ska komma. Lovar att det var lätt som en plätt så sätt igång bara!



Catrins Toscakakor
Sätt ugnen på 225 grader.
200 gram smör
250 gram mjöl
100 gram socker
Blandas till en deg. Dela den i 20 delar och "tumma" ut varje del i en folieform.
Grädda ca 5-6 minuter.

Under tiden gör i ordning:
100 gram hackad mandel
100 gram smält smör
100 gram socker
2 matskedar sirap
4 matskedar grädde
2 matskedar mjöl
Lägg allt i en gryta och låt få ett kort uppkok medan du rör om hela tiden. Tillsätt därefter 1 tesked vaniljsocker och rör om.
Ta ut plåten ur ugnen och fördela toscasmeten i kakorna. Grädda vidare ca 5 minuter.
Nu var det klart!

Inga kommentarer: