31 mars 2010

Tacofisk

Mina grabbar har helt och hållet tröttnat på "fiskblock". Kan kanske bero på att kära maken gett sig på att laga till denna vara ett antal gånger utan att riktigt veta vad han gör! Precis som om nu jag vet det men....

... skam den som ger sig - inte jag i varje fall;-))

Söker med ljus och lykta efter nya recept och igår testade jag ett från Arla Köket. Tacofisk lät som något som skulle vara mumsigt och verkade vara lätt att göra.

Vad sa då familjen?
Maken tyckte den var mycket god och gav den 4 av 5 möjliga
Minstingen gav den 3 av 5 
Mellangrabben  gillar helt enkelt inte fiskblock!













Tacofisk
4 port
600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde (jag använde Valio laktosfria matlagningsgrädde)
1/2 dl tacosås, medium eller hot (jag använde medium)
2 dl Arla Köket riven ost texmex (jag rev ner de ostrester som fanns i kylen)
15-20 tortillachips

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris. Tips Servera med en extra klick hot tacosås.

Har du bra fiskrecept så tipsa mig gärna!


4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Mmm så gott det där lät.

Jo jag har ett fiskresept faktiskt.

Fiskfile av sej, tors eller lax.
Skär den i tärningar.
En burk kokosmjölk 4 dl. jag brukar köpa kokosmjölk på tetra. 5 dl. Santa Maria. den är krämig och god.
En matsked hackad färsk ingefära.
En matsked hackad färsk vitlök.
En tsk sambaloelek.
saften av en citron.
En röd chili.

Börja med att ha kokosmjölken i en kastrull. Töm i den hackade ingefäran och vitlöken.
Ha i sambaloeleken.
Låt det sjuda upp. Inte koka.
Så har du i fisken och citronen.
Lite salt och peppar.
Sjud så det blir varmt.
På slutet precis innan du ska servera har du chilin som du skurit i bitar. Så det blir lite färg.
Servera med ris till.

Detta är jättegott och enkelt.

Prova så får du se om det faller familjen i smak.

Ha nu en knallfin påsk.
Kramen Synnöve.

Anonym sa...

Busenkel supergod fisk: skär halvtinat fiskblock i 4 bitar.
Lägg i ugnsform. Rör ihop hälften grädde och hälften chilisås, blanda ner ett litet paket fryst dill. Peppra med grovmalen peppar (jag har en pepparkvarn med blandade pepparsorter i, favoriten är rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och kryddpeppar). Häll över fisken. Skiva en tomat och lägg över såsmojan. Ställ in i ugnen ca 200 grader i en halvtimme. Strax innan fisken är klar, släng på et par nävar halvtinade skalade räkor över fisken. Låt vara i ugnen ca 10 minuter till. Serveras med kokta potatisar och kokra morötter och kokt broccoli. Sprödvärm gärna färdiga vitlöksbröd och en sallad. Ett glas vitt vin fullbordar så det blir en fullkomlig festmåltid.

Anne-Lie sa...

Två härliga recept att testa - nu får kan jag variera fisken i veckan som kommer;-))

Anni sa...

Den där har vi också provat någon gång, jag var väl måttligt förtjust - tyckte att det var udda med ost till fisken. Samtidigt har jag funderat på att laga den igen, vi får väl se...